Van oudsher werden Lean en Six Sigma gezien als verschillende methodes om processen te verbeteren. Tegenwoordig wordt meer en meer gesproken over Lean Six Sigma als één overkoepelende methodiek. In dit blog worden de algemene karakteristieken uiteengezet.

LEAN

Het Toyota productie systeem is de basis voor Lean en focust met name op het slimmer, sneller en effectiever maken van processen, waardoor “on time” geleverd kan worden.

De vraag die Lean beantwoord is hoe tijd en capaciteit te gebruiken in een organisatie die streeft perfecte klantwaarde te creëren.

Lean principes zijn in de loop der jaren vertaald voor organisaties die op basis van transacties werken. Lean principes zijn “Hou het simpel”, “Maak het visueel” en “Vertrouw je medewerkers”; dit alles met als doel “verspilling te minimaliseren”.

De focus van Lean op het terugdringen van verspilling (in plaats van toegevoegde waarde verhogen) is eenvoudig te verklaren.  De ervaring leert dat 95% van de totale doorlooptijd van een proces wordt veroorzaakt door activiteiten die door klanten niet worden gewaardeerd als toegevoegde waarde. Focus op het optimaliseren van iets dat slechts 5% van de totale doorlooptijd veroorzaakt is om die reden niet effectief.

Pitstop

Het ultieme Lean voorbeeld is een F1 Pit Stop (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

SIX SIGMA

Uit de koker van Motorola komt Six Sigma, een data-gedreven methode die zich richt op het terugdringen van de variatie in een proces. Een precies (“on target”) en accuraat(“low variance”) proces staat voor een kwalitatief hoogstaande “on quality” output; elke keer weer.

Six Sigma focust op variatie in een proces. Variatie veroorzaakt afwijkingen waardoor klanten niet krijgen wat ze willen. Hoeveel variatie acceptabel is hangt af van welk product voor welke klant geleverd wordt. Voor sommige processen is 99% (3,8 Sigma) goed genoeg , voor andere processen ligt de lat hoger en wordt 6 Sigma (99,99966%) vereist.

3,8 Sigma – 99% GOED 6 Sigma – 99,99966% GOED
  • 15 minuten per dag onveilig drinkwater
  • onveilig drinkwater voor 1 minuut elke zeven maanden
  •  5.000 foute operaties per week
  •  1,7 foute operaties per week
  •  1 gemiste put per 9 holes golf
  •  1 gemiste put per 163 jaar
  •  10.700 defecten per miljoen transacties
  •  3,4 defecten per miljoen transacties

LEAN SIG SIXMA

In de huidige context worden de twee methodieken in combinatie gebruikt als Lean Six Sigma. De combinatie van altijd “on time” en altijd “on quality” leidt logischerwijs tot “on cost” waardoor de opbrengsten voor een organisatie verbeteren. De business case voor beide methoden en zeker in combinatie met elkaar zal dan ook altijd positief zijn en is tevens gericht het doorvoeren van structurele verbeteringen.

Het samenbrengen van Lean en Six sigma (data-gedreven bewijs) is ook nog op een andere wijze logisch. Lean en Six Sigma zijn beide proces- als klant gedreven methodes, de tools van beide methodes zijn complementair en versterken elkaars werking.

MEER WETEN?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak